Powered By Blogger

середу, 9 вересня 2015 р.


   «Кривий Дім», Сопот, Польща («The Crooked House»)

 У місті Сопот в Польщі, стоїть один з найдивніших за формою будинків нашого часу. «Кривий Дім» (він же «Горбатий Дім» «The Crooked House») не має правильних форм і прямих кутів і здається дитячою виліпленої з пластиліну фігуркою. Вся архітектура будинку підпорядкована, здається, хвилеподібні рухи океанських вод.

   Будинок був побудований за ескізами польського художника Jan Marcin Szancer архітектором Яцеком Карновськи, заслуживши на конкурсі "Великі мрійники" звання архітектурної вигадки року. За словами архітектора "У природі немає прямих ліній і кутів" - і архітектура будинку близька до цього вимогу природи. Будинок побудований "від людей і для людей", говорить Яцек Карновськи.

       Всередині розташований торговий центр з безліччю невеликих кафе і ресторанчиків. Чудовий дизайн інтер'єру всередині будівлі вразить не менше, ніж зовнішній вигляд. Корисна площа двох поверхів «Кривого дому» невелика - всього 4000 квадратних метрів. Торговий центр займає перший поверх, а на другому розташувалися офіси двох радіокомпаній.
       Мета створення настільки оригінального дизайну була самою банальною - залучити якомога більше відвідувачів в торговий центр. І, правди заради варто відзначити, що цю мету він виконав на всі сто. «Горбатий Дім» є найбільш часто фотографованим будівлею Польщі, а наплив відвідувачів торгового центру змушує зітхати мегамаркети.

Немає коментарів:

Дописати коментар